Vučić prisustvuje promociji sabranih dela Milorada Ekmečića

„Sabrana dela Milorada Ekmečića“ jednog od najvećih srpskih istoričara i neumornog naučnika posvećenog sudbini srpskog naroda, predstavljena su u Domu Vojske Srbije,predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje promociji.

O akademiku Ekmečicu (1928-2015) koji je bi pođednako dobar poznavalac i nacionalne i opšte istorije, te je kao takav znalački povezivao pojave i zbivanja iz srposke nacionalne prošlosti sa dešavanjima iz opšte istorije Evrope i sveta govore akademik Vasilije Krestić koji je napisao i predgovor za Sabrana dela, Slavneko Terzić, Zoran Gutović i Milorad Vučelić.

Nakon njihovog izlaganja brojnim pošotvaocima Ekmečićevog dela obratiće se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svečanosti prisustvuju ministri Maja Gojković i Aleksandar Vulin i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, akademik Matija Bečković…

Ovaj kapitalni izdavački projekat: Sabrana dela akademika Milorada Ekmečića u 15 knjiga objavila je Izdavačka kuća Pravoslavna reč.

Ekomečiceva dela klasifikovana su po celinama i od njih su nastale nove, važne istorijske knjige.

Ratni ciljevi Srbije, Ustanak u Bosni 1875-1878, Stvaranje Jugoslavije 1790-1918 /prva i druga knjiga/ Dugo kretanje između klanja i oranja, Radovi iz istorije BiH 19. veka, Ogledi iz istorije Srbi na istorijskom raskršću, Revolucija 1848. i Balkan, Dijalog prošlosti i sadašnjosti Raznoliki istorijski spisi /5 knjiga/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *