Vanredno unapređenje dobija cela martovska klasa vojske

Po naređenju vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića dolazi do unapređenja,a na predlog načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića.

Ministar odbrane Aleksanda Vulin prilikom obilaska kasarne u Leskovcu najavio je da će svi vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka u martovskoj klasi biti vanredno unapređeni za po jedan čin.

„Ova decu su to zaslužila i svako od njih je dao ogroman doprinos u borbi protiv Kovid-19 – nameštali su privremene bolnice, radili sve što se od njih očekivalo, nisu pitali ni za radno vreme, ni kada će ići kući”, naglasio je Vulin posle obilaska“, rekao je Vulin nakon obilaska vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „Mart 2020“ u Trećem centru za obuku Komande za obuku, u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“.

On je istakao da se vojska na ovaj način odužila vojnicima i pokazala koliko ih ceni, i naveo da će više od 200 vojnika, što je više od 80 procenata “martovaca” – karijeru nastaviti u Vojsci Srbije.

“Veći kompliment Vojska Srbije nije mogla da dobije i veći kompliment njihove starešine nisu mogle da dobiju, a država Srbija teško da je mogla da dobije bolju vest”, rekao je ministar odbvrane i dodao da je budućnost Srbije i njena sloboda sigurna i izvesna sa ovakvom vojskom i starešinama.

Zastupnik komandanta Komande za obuku, brigadni general Jelesije Radivojević, kazao je da je prethodna dva meseca bila složena situacija i u kasarnama Vojske Srbije, a da je kriza pokazala – ko je kakav.

“Izuzetno sam ponosan na oficire, podoficire i vojnike, a posebno na mlade vojnike koji su dali ogroman doprinos podršci i pomoći u realizaciji zadataka i obuke jeru su izvanredno su podneli ove uslove i biće adekvatno nagrađeni i stimulativnim merama i prijemom”, rekao je Radivojević.

Vojnik “martovac” Brankica Ristić iz Lebana rekla je da ni jedan vojnik nije izgubio motivaciju iako su sve vreme u kasarni i dodala da vojnički dani prolaze brzo jer ima aktivnosti tokom celog dana, kao i da je obuka zanimljiva a kolektiv dobar.

Razvodnik Miroslav Stojanović iz Čekmina ističe da je obuka dobra i da im starešine prenose mnogo znanja što će im i kasnije u životu mnogo značiti.

Posle referisanja komandanta Centra pukovnika Siniše Nikolića, ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su prikazu obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka koji su izveli pripremu za izvršenje pripremnog gađanja automatskom puškom, kao I obuke u korišćenju ručnog raketnog bacača, snajperske puške i puškomitraljeza, kao i savlađivanju taktičke staze, saopstilo je Ministarstvo odbrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *