U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine gala koncert „BeoBalet bajka“ biće održan u četvrtak, 16. juna u 19.30

U maestralnom izvođenju 20 koreografija i varijacija iz poznatog klasičnog baleta „Krcko Oraščić“, koje će izvesti više od 120 balerina, uzrasta od 3 do 15 godina, uz specijalne muzičke goste,publika će imati priliku da uživa.

„Krcko Oraščić“ je jedan od najpoznatijih klasičnih baleta koji je napisao Čajkovski, detaljni scenario za balet dao je koreograf Marijus Petipa, a kao osnova za libreto uzeta je priča Aleksandra Dime, Priča o Krcku Oraščiću, koja je zapravo adaptacija originalne bajke E.T.A. Hofmana, Krcko Oraščić i kralj miševa iz 1819. godine. Krcko Oraščić je heroj uz koga se deca upoznaju sa baletom i obično ostanu zauvek zaljubljena u njega, u taj svet mašte, snova, ljubavi i pravde.Detinjstvo je roditelj čovekove ličnosti i to je citat na kojem se godinama gradi BeoBalet. Za decu je detinjstvo najznačajniji period za njihov intenzivan razvoj.

BeoBalet radi sa decom od 3 do 15 godina i trudi se da njihovo detinjstvo bude zanimljivo, puno izazova, iskustva i saznanja u kojem će razvijati veštine, potencijale, svoju ličnost i telo.

Insistira se na drugačijem kulturnom okruženju, otkrivaju i negujuju prave vrednosti. Zajedno se otkrivaju klasični balet i muzika, te posećuju pozorišta, muzeji i galerije.Sa najvećim uzbuđenjem male balerine nastupiće na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine. To će biti prilika da obiđu i upoznaju „hram umetnosti“ i upoznaju se sa istorijom Ilije M. Kolarca, čijom voljom je nastala zadužbina. Kolarac je 1878. godine, sve što je imao ostavio svom narodu za širenje nauke i kulture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *