U Srbiju stiže ruski lanac marketa MERE

Na srpsko maloprodajno tržište ulazi ruski prehrambeni lanac MERE , saznaje portal Retail Serbia.

MERE je pridružnica ruskeTorgservis grupe, osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit.

„Do sada smo otvorili 1.500 diskont marketa i poslujemo u 10 zemalja. Došlo je vreme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište sa bar 100 marketa i prosečnom površinom od oko 1.000 kvadrata“, istakli su iz filijale ruske kompanije u Srbiji.

Kako je navedeno, planiraju da rade direktno s proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačko maržom. Ističu da će njihove cene biti 20 odsto niže od prosečih.

MERE je ulaskom na nemačko tržište bio prinuđen da zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama privremeno zatvori svoje prodavnice. U regionu kompanija poseduje diskont markete u Rumuniji, a u ponudi ruskog diskontera prisutni su i neki srpski proizvodi.

Kompanija planira da, pored Srbije, poslovanje proširi i na tržište Grčke. Diskonti MERE prostiru se na površinama od 800 do 1.200 kvadrata i nude od 1.500 do 2.000 raznovrsnih artikala, navodi portal Retail Serbia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *