U Srbiji otkrivene tri nove droge

Tri nove psihoaktivne supstance otkrivene su u Srbiji pomoću Sistema za rano upozoravanje o novim psihoaktivnim supstancama u Ministarstvu zdravlja  u saradnji sa MUP-om i Bezbedonosno-informativnom agencijom.

Srbiju je Evropski monitoring centar obavestio o prisustvu različitih grupa novih supstanci na tržištu Evropske unije, a u toku je procedura stavljanja i 19 zabranjenih supstanci na kontrolnu listu, preneo je danas RTS.

U Srbiji je nedavno policija prvi put zaplenila tzv. “božiju drogu”, a pre dva dana uhapšena je i jedna 19-godišnja devojka zbog posedovanja tri litre te psihoaktivne supstance.

Koliko su psihoatkivne supstance opasne potvrđuju i nedavni smrtni slučajevi troje mladih.

Slučaj koji je potresao celu Srbiju je smrt dečaka na splavu u Beogradu. On je pre nekoliko meseci preminuo od prekomerne doze ekstazija.

U Kragujevcu je nađena mrtva sedamnaestogodišnjakinja za koju se pretpostavlja da se predozirala psihoaktivnim supstancama.

Samo tri dana ranije u Bačkoj Palanci je otac našao sinovljevo telo u sobi. Za njega se takođe, veruje, da je umro od prekomerene doze psihoaktivne supstance.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je nakon ovih tragedija najavio mere koje bi trebalo da spreče da se takve priče ponove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *