U petak na Kolarcu koncert pijaniste Davida Frej

U petak 14. decembra, na sceni Kolarca nastupiće David Frej, čuveni francuski pijanista, sviraće zajedno sa Beogradskom filharmonijom čuveni Šopenov koncert u f – molu, najavili su iz Filharmonije.

Beogradskom filharmonjom će upravljati dirigent Kristijan Mandeal, koji 30. put staje pred naš najznačajniji orkestar, a na programu su još dela Perta, Delijusa i Štrausa.

Nakon vrhunskih solista na violini kao što su Sergej Krilov i Barnabaš, Kelemen, Beogradska filharmonija sada priprema poslaticu za ljubitelje klavira – David Frej oduševljava publiku širom sveta kao resitalista, solista i kamerni muzičar.

Frej na svojim nastupima redovno sarađuje sa najvećim dirigentima današnjice kao što su Rikardo Muti, Kurt Mazur, Danijele Gati, Pavo Jarvi, Esa-Peka Salonen i mnogi drugi.

Pijanista u svom kalendaru ima zakazane nastupe sa Londonskom, Pariskom i Njujorškom filharmonijom.

Koncert 14. decembra u Kolarcu za njega predstavlja prvi nastup u Beogradu.

David Frej ima više nagrada uključujući prestižnu nemačku nagradu Eho Klasik za instrumentalistu godine i nagradu Mladi talenat klavirskog festivala u Ruru. Godine 2008. bio je Početnik BBC-jevog časopisa Music Magazine.

Na Međunarodnom muzičkom takmičenju u Montrealu 2004. godine dobio je i drugu Gran pri nagradu i nagradu za najbolju interpretaciju jednog kanadskog dela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *