U Beograd stigao Novak Ðoković

Danas u 12.16 sati na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ sletao je avion iz Dubaija, u kom se nalazi najbolji teniser sveta Novak Ðoković.

Dolazak Ðokovića u Beograd izazvao je veliku pažnju medija, koji su raspoređeni na dve lokacije ispred VIP ulaza i na međunarodnim dolascima.

Kako javljaju Tanjugovi izveštači sa lica mesta, Ðoković je izbegao špalir medija i veliki broj navijača, koji su ga čekali ogrnuti zastavama i napustio aerodrom.

Očekuje se da srpski teniser neće davati izjave.

Ðoković je deportovan juče iz Australije, pre početka prvog gren slema u sezoni, a nakon presude Federalnog suda.

Vesić: Novaku Đokoviću Nagrada grada Beograda

Sa velikim ponosom danas ću kao građanin predložiti Novaka Đokovića za najveće gradsko priznanje – Nagradu grada Beograda u oblasti sporta, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je gostujući na TV Pink rekao da je Novak tu nagradu zaslužio odavno i objasnio da je to najveća nagrada koju jedan Beograđanin može da dobije od svog grada i koja se dodeljuje svakog aprila. Takođe je dodao da je siguran da će komisija koja o tome odlučuje vrednovati to i prihvatiti predlog.

Vesić je ocenio da je Novak najveći sportista Srbije svih vremena i trenutno najveći sportista planete.

Govoreći o dolasku Đokovića u Beograd, Vesić je rekao da ga svi očekuju te da se kao prijatelj nada da će teniser izaći jači iz ove situacije.

– Već je pobednik, a ova odluka australijskih vlasti je politička – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je ocenio da je odluka o proterivanju Novaka zasnovana na mržnji prema teniseru, te dodao da se ne bi tako ponašali da je Đoković iz neke veće zemlje.

– To je bedan pokušaj da se spreči da 10. put osvoji Australijan open. Osvojiće on druge grenslemove, a ovo će ostati sramota Australije – rekao je Vesić i dodao da je reč o fašističkom ponašanju Vlade Australije.

On je naglasio da se prema košarkašicama Australije koje će 12. februara igrati u Beogradu, kao i prema atletičarima te zemlje koji će u martu doći u Srbiju na Svetsko dvoransko prvenstvo, niko neće na sličan način ponašati.

– Svaki građanin sveta je dobrodošao. Srbija je zemlja gostoprimstva – zaključio je Vesić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *