„The Cure“ obeležili su početak ovogodišnjeg Exita

Početak ovogodišnjeg Exita koji će, prema najavama organizatora, okupiti čak 60.000 ljudi iz celog sveta,obeležili su pljusak, ogromna gužva pred kapijom festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi i britanski rok velikani „The Cure“.

Najveći obožavaoci britanskog sastava sinoć su ispred glavne bine festivala bili i nekoliko sati pre početka koncerta, a zagrevali su se uz sastav „65daysofstatic“, koje je lider „The Cure“ Robert Smit lično odabrao kao predgrupu.

S prvim taktovima dobro poznatog zvuka „The Cure“, počeo je i najveći pljusak na Petrovaradinskoj tvrđavi, ali je publike bilo sve više ispred glavne bine.

Publiku i ove godine očekuje više od 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave, a za četiri dana nastupiće neke od najvećih svetskih muzičkih zvezda, kao što su „Lost Frequencies“, Maceo Plex, Charlotte de Witte, „The Selecter“ i mnogi drugi.

Arenu i Exit prvog dana festivala zatvoriće Carl Cox, čiji nastup počinje u šest ujutro, rekla je za Tanjug Daniela Piperčević iz Exit tima.

Ceremonija otvaranja festivala tradicionalna počinje tačno u ponoć, a njen motiv je „Peace on Earth, Peace with Earth“, tokom koje će biti upućen apel za promene na nivou celog čovečanstva sa zajedničkim ciljem – da spasimo život planeti, kažu organizatori.

Posle ceremonije otvaranja, na glavnu binu izlazi „Lost Frequencies“, potom ruski dvojac „Filatov and Karas“, pa „Two Pauz“, a prvi dan na glavnoj bini zatvoriće Ð Pešta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *