Takmičenje u sinhronom i umetničkom plivanju održano u SRC „Novi Beograd”

U SRC „Novi Beograd” održano je “Nestlé Zdravo Rastimo SYNCHRO STARS 2019”, drugo regionalno takmičenje u sinhronom plivanju za plivačice uzrasta 8-10 godina.

U jakoj konkurenciji od 55 takmičara, trofejni klub, „Novi Beograd“ ponovo je ostvario zapažene rezultate sa čak 4 zlatne, 2 srebrne i jednom bronzanom medaljom. Nagrade su dodeljene u kategorijama: solo duet, tim i beginners, a prvi put u Srbiji je revijalno izvedena i nova disciplina – „ALL STARS“, koja će sledeće godine postati takmičarska kategorija. U ovoj disciplini, koja pokazuje svu lepotu i kreativnost sinhronog plivanja nastupilo je ukupno 60 takmičarki od pionirske do masters kategorije.

„Kada ste mlad klub i bavite se prelepim, ali ne tako popularnim sportom, nailazite na brojne izazove. Zato mi je izuzetno drago što je naše takmičenje za najmlađe, već u drugoj godini realizacije zavredilo podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i našlo se na listi Manifestacija od značaja za grad. Posebno mi je drago što su nas podržali brojni prijatelji i sponzori, najpre kompanija Nestlé koja je prepoznala značaj sinhronog plivanja za razvoj dece i pomogla nam u našoj želji da ovaj lepi sport promovišemo na najbolji način. Ovo je za nas više od takmičenja – ovo je početak jedne lepe tradicije koja iz godine u godinu postaje lepša, bogatija i veća“ – izjavila je Olja Milićević Milivojević, presednica Kluba za sinhrono plivanje Novi Beograd.

Usvajanje zdravih navika i bavljenje sportom, umesto provođenja previše sati uz ekrane, u zatvorenom prostoru, od velike je važnosti za psihofizički razvoj dece, što je jedan od razloga zbog kog je prošle godine pokrenuto ovo takmičenje.

„Kompanija Nestlé osmu godinu za redom edukuje decu o pravilnoj ishrani i značaju fizičke aktivnosti u okviru Nestlé projekta Zdravo Rastimo, te je do sada kroz naš program prošlo više od 32.000 sedmaka iz 390 škola širom Srbije. Drago nam je što imamo priliku da podržimo ovo takmičenje i budemo deo razvoja jednog ovako originalnog i zdravog sporta za devojčice, izjavila je Koraljka Novina Brkić, nutricionistkinja kompanije Nestlé.

Više informacija o Klubu za sinhrono plivanje “Novi Beograd” kao i rezultate takmičenja možete pronaći na http://www.kspnovibeograd.rs/

Klub za sinhrono plivanje “Novi Beograd” osnovan je 2013. godine uz podršku Saveza za sinhrono plivanje Srbije i opštine Novi Beograd koja je prepoznala važnost razvijanja malih sportova i time obogatila i zaokružila ponudu plivačkih sportova na bazenu Sportskog centra „Novi Beograd“ (“11. April”) na Novom Beogradu. Od 2013. godine do danas u Klub se učlanilo preko 130 devojčica različitih uzrasta. Klub danas broji preko 100 aktivnih članica, osvaja medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima i postavlja nove standarde u trenažnom procesu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *