Starijima od 65 obroci na kućnu adresu,Narodne kuhinje redovno rade

Gradska sekretarka Nataša Stanisavljević rekla je da Narodne kuhinje tokom vanrednog stanja rade bez prekida, oko 10.500 obroka koji se pripremaju za socijalno ugrožena lica u Beogradu isporučuju se na vreme, dok se starijima od 65 godina obroci donose na kuću adresu.

Ona je rekla da isporuka obroka nije obustavljena i napomenula da se obroci dostavljaju prema dobro utvrđenom planu na punktove Narodne kuhinje, kojih na teritoriji Beograda u ovom trenutku ima više od 53.

Posebno se vodi računa o korisnicima koji su stariji od 65 godina i njima se obroci dostavljaju na kućnu adresu, zahvaljujući saradnji sa opštinskim centrima i centrima za socijalni rad – rekla je Nataša Stanisavljević.

Prema njenim rečima, jelovnik je prilagođen trenutnim merama koje se tiču epidemiološkog rizika i širenja virusa korona, pa je izmenjen ubacivanjem gotovih i konzerviranih namirnica.

Vodimo računa o svakom aspektu bezbednosti. Na punktovima je pojačan nivo higijene i preduzete su sve mere kako bi se smanjio svaki mogući epidemiološki rizik – rekla je sekretarka Stanisavljević.

Kako je navela, u ovom trenutku isporučuje se 10.435 obroka, što je sličan broj koji je bio aktuelan prošle godine u ovo vreme.

Za sada nemamo veću potražnju i povećan broj korisnika. U Beogradu je u zadnje tri-četiri godine broj stabilan, i kreće se između 10.500 i 11.000 isporučenih obroka dnevno. Fluktuacija je oko 500 obroka, ali to zavisi od samih korisnika koji odu u unutrašnjost ili u inostranstvo, pa se vrate u Beograd – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala da su sredstva za narodne kuhinje obezbeđena za slučaj da vanredno stanje potraje, te korisnici nemaju razloga za brigu, s obzirom na to da će i dalje moći da računaju na obroke.

Budžet Grada Beograda je stabilan i sve se na vreme isplaćuje tačno u dan, bez imalo kašnjenja – zaključila je Nataša Stanisavljević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *