Štampanje listića za predsedničke izbore je počelo

U podne u štampariji „Službenog glasnika“ u Beogradu, počelo je štampanje glasačkih listića za predsedničke izbore, koji će biti održani 3. aprila, a listići će biti plave boje.

Predsednik Republike izbore komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević koji je prisustvovao početku štampanja glasačkih listića izjavio je da će biti odštampano 6.501.689 listića.

RIK je na današnjoj sednici, a na osnovu rešenja Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu kojim je zaključen jedinstveni birački spisak u Srbiji i doneto rešenje o ukupnom broju birača, donela je odluku o objavljivanju ukupnog broja birača za izbore za predsednika Republike koji će se održati 3. aprila. Ukupan broj birača na dan 18. marta iznosi 6.501.689 birača, koliko će biti štampano i listića“, rekao je Dimitrijević novinarima.

Naveo je da će listići za predsedničke izbore biti plave boje, dodajući da će se u Srbiji glasati na ukupno 8.255 biračkih mesta, od kojih je 29 mesta u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, kao i na 77 rekordnih biračkih mesta u inostranstvu, odnosno u 34 strane države.

Istakao je da odmah nakon štampanja listića za predsedničke izbore počinje i štampanje listića za parlamentarne izbore, koji će biti sive boje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *