Srpski paviljon obišao šeik Bin Zajed sa Vučićem

Srpski paviljon na Ekspo 2020 u Dubaiju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem posetio je šeik Mohamed Bin Zajed al Nahjan, princ prestolonaslednik Abu Dabija.

Njegovom veličanstvu šeiku Mohamedu bila je to prva poseta jednom stranom paviljonu na ovogodišnjoj Svetskoj izložbi, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu.

Predsednik Vučić naveo je na Instagramu da mu je šeik Mohamed bin Zajed pokazao paviljone na sajmu EXPO2020 u Dubaiju.

„Imao sam čast da mi veliki i iskreni prijatelj naše zemlje Mohamed bin Zajed pokaže sve veličanstvene paviljone na EXPO2020 i širinu gostoprimstva naših emiratskih prijatelja. Ono što sam ustanovio to je da i dalje obojica imamo mnogo snova vezanih za napredak Srbije i UAE“, napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, simboličnom predajom iskre kreativnosti i inovacija, 1. oktobra otvoren je Paviljon Srbije na svetskoj izložbi „Dubai Ekspo 2020“.

Među 192 zemlje, pod sloganom „Povezujući umove, stvaramo budućnost“, Srbija se u Dubaiju predstavlja kao inovativna i kreativna zemlja.

Svetska izložba „Dubai Ekspo 2020“, održava se do 31. marta 2022. godine, a Srbija će tokom šest meseci pod sloganom „Srbija stvara ideje – inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost“, kroz više od 150 različitih manifestacija, predstaviti različite privredne sektore, naučne sadržaje, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turističku ponudu, sa ciljem da se prikaže kao moderna, inovativna zemlja, atraktivna za razvoj trgovine i turizma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *