Šampioni sleteli u Beograd

Dan nakon osvajanja zlatne evropske medalje,odbojkaši Srbije sleteli su na aerodrom Nikola Tesla nešto posle podneva.

Evropski šampioni, odbojkaši Srbije, stigli su malo posle podneva u Beograd letom iz Pariza.

Novim prvacima kontinenta na aerodromu je organizovan specijalan doček.

Aviona iz Pariza dočekao je čuveni šampionki vodeni luk, a igrače i članove stručnog štaba pozdravili su brojni navijači, članovi porodica, novinari…

“Šampioni, šampioni”, skandirala je okupljena masa kada su igrači izašli sa zlatnim medaljama oko vrata i velikim peharom.
Spontano se zaorilo i “Uzmi Bobo evro titulu”, što su prihvatili i odbojkaši.

“U četvrtom setu, Uroš je, mislim, rekao, momci to je to, osvajamo, mi smo se svi naježili, skupili i to je bio to…”, prepričao je Nikola Jovović ukratko prelomni trenutak u velikom finalu u kojem je savladana selekcija Slovenije rezultatom 3:1.

“Sve je počelo od Bobe, rekao je idemo, verovao je od starta, govorio da ćemo uspeti, išli smo korak po korak i uspeli smo”, rekao je srpski reprezentativac.

Ocenio je da je meč četvrtfinala protiv Ukrajine bio među najtežima na šampionatu.

“Bilo je teže protiv Ukrajine nego protiv Francuske u polufinalu. Nismo poznavali njihov tim, nezgodan su bili rival. Protiv Francuske nismo imali šta da izgubimo, dokazali smo klasu, a finale je bilo šlag na tortu”, rekao je Jovović i naglasio da sa nestrpljenjem očekuju da se večeras popnu na balkon Skupštine grada.

“Jedva čekamo doček i da proslavimo sa nacijom ovako veliki uspeh”.

Izabranicima selektora Slobodana Kovača večeras od 20 časova biće organizovan svečani doček ispred Skupštine grada Beograda, a pre toga primio ih je predsednik Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *