Promenjen logo aerodroma Nikola Tesla

Nakon što je francuska kompanija Vansi erports (Vinci Airports) aerodrom “Nikola Tesla” preuzela u koncesiju,beogradski  aerodrom nije promenio ime već je izmenio dizajn logotipa, rekli su agenciji Beta u toj kompaniji.

Na pitanje zašto u logotipu aerodroma nema imena slavnog naučnika Nikole Tesle, rekli su da je dizajn novog logotipa prilagođen međunarodnim standardima kompanije Vansi.

Na novom logotipu piše “Belgrade Airport” i da tim aerodrom upravlja “Vinci Airports”.

“Ime Nikole Tesle i dalje je prisutno u nazivu aerodroma, a novi dizajn logotipa odgovara jedinstvenom brendingu kompanije Vinci Airports”, navela je kompanija Aerodrom “Nikola Tesla”.

Međunarodni standardi Vansija predviđaju da aerodromi koji pored imena grada sadrže i ime zaslužnog građanina u logotipu nose samo ime grada u kome je aerodrom.

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” na 25 godina potpisan je u martu ove godine, a ukupna nominalna vrednost te transakcije je oko 1,46 milijardi evra (1.461.508.000 evra) i obuhvata jednokratnu naknadu, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *