Premijerno izvedena predstava Oliver Tvist

Predstavu Oliver Tvist po romanu Čarlsa Dikensa premijerno je izvelo pozorište Boško Buha u u Ustavnovi kulture Vuk Karadžić.

Milan Karadžić je režirao predstavu kome je to jubilarna, 40. režija u tom pozorištu.

Predstava je naišla na veliko oduševljenje najmlađih gledalaca.

Iako namenjen deci, roman Oliver Tvist nipošto nije lako štivo. U suštini mračnu priču o dečaku smeštenom u sirotište, koga su kasnije oteli pripadnici bande, u pozorištu Boško Buha uspeli su da skrate i prilagode najmlađima. Veliki doprinos tome dali su glumci koji su i sami deca, uzrasta od 10 do 13 godina.

 

Na tridesetogodišnjicu rada u pozorištu Boško Buha, Milan Karadžić dobio je priliku da režira svoju 40. predstavu. Taj sjajni režiser koji se opredelio uglavnom za dečje predstave, ističe da mu je oduvek bila želja da režira Olivera Tvista. On je u Bošku Buhi rađen već dva puta, ali davno i tada su ga režirali Bojan Stupica i Nebojša Bradić.  Međutim tada su glavne uloge imali odrasli glumci.

Pored Milana Karadžića, najzaslužnija za ovu predstavu je i Milena de Pol, koja je zaslužna za fantastičnu dramaturgiju. Sudeći po velikom interesovanju, oduševljenju i zanimanju mališana, predstavu Oliver Tvist u izvođenju pozorišta Boško Buha gledaćemo još dugo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *