Predsednika Vučić dobija Orden Svetog Aleksandra Nevskog od presednika Putina

Vladimir Putin predsednik Rusije potpisao je dekret o dodeli Ordena Svetog Aleksandra Nevskog Aleksandru Vučiću predsedniku Srbije,saopšteno je na zvaničnom sajtu Kremlja.

“Aleksandar Vučić nagrađuje se za veliki lični doprinos multilateralnoj saradnji sa Ruskom Federacijom”, navodi se u saopštenju Kremlja.

Ovo je najznačajnije priznanje, koje se posle skoro 100 godina dodelju jednom Srbinu.

Orden Svetog Aleksandra Nevskog, dobili su, između ostalih, Milan Obrenović, Aleksandar Karađorđević, a poslednji put je dodeljen Nikoli Pašiću.

Povodom dodele ordena oglasili su se ambasador Rusije u Srbiji , Aleksandar Čepurin, i potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović.

“Srdačno čestitam predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na visokom priznanju. Ukaz o dodeljivanju ordena Aleksandar Nevski potpisao je predsednik Rusije Vladimir Putin danas , 7. januara”, napisao je Čepurin na Twitteru.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da je odluka ruskog predsednika Vladimira Putina nаjboljа je potvrdа ugledа koji Srbija i njen predsednik uživaju među velikim silаmа i svetskim liderimа.

“Dodelа nаjvišeg ordenа ruske držаve srpskom predsedniku je ohrаbrenje i zа Vlаdu Srbije i zа sve koji rаde nа tome dа odnosi Srbije i Rusije budu još bolji, kаko politički, tаko i ekonomski, gde imаmo puno zаjedničkih projekаtа i mogućnosti dа nаšu sаrаdnju proširimo”, navela je Mihajlović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *