Povodom migranata premijerka se sastala sa ministrima

Na sastanku premijerke Ane Brnabić sa nadležnim ministrima konstatovano je da nema povećanog pritiska migranata na granice Srbije, stanje na granicama Turske i Grčke se stabilizuje, a broj migranata u našoj zemlji je na istom nivou kao i prethodnih meseci.

Brnabić je, prema saopštenju, upoznata sa trenutnom situacijom u vezi sa migrantskim kretanjima i koordinacijom rada državnih organa.

Učesnici sastanka upoznali su predsednicu Vlade Srbije sa merama koje provode državne institucije navodeći da je situacija pod kontrolom i da nema nikakvih pretnji po bezbednost zemlje, kao i da se sprovodi nulta toleracija za ilegalne prelaske.

Ministarstvu zdravlja je naloženo da uspostavi karantin za migrante, kao još jedan vid dodatne zaštite od korona virusa.

Sve nadležne institucije će dva puta dnevno podnositi izveštaje o svim relevantnim informacijama u vezi sa kretanjem migranata, a sve aktivnosti biće sprovođene u koordinaciji Vlade Srbije i predsednika Republike.

Sagovornici premijerke Brnabić su dodali da razloga za zabrinutost nema i kada je reč o bezbednosnoj situaciji i u tom kontekstu istakli da se zabrinutost stanovništva u Šidu smanjila, kako se navodi, u roku od jednog dana.

Kroz našu zemlju je od početka migrantske krize prošlo nešto više od milion migranata, dok se oko 6.000 njih trenutno nalazi u ukupno 17 prihvatnih centara i taj broj se ne menja.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *