Povodom Dana Vojske Srbije svečani koncert 18. aprila

U beogradskoj Kombank dvorani u okviru obeležavanja Dana Vojske Srbije Revijski orkestar i Mešoviti hor Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ prirediće 18. aprila od 20 časova koncert.

Uz soliste iz Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, kao gosti koncerta nastupiće i muzičke grupe „Legende“ i „Neverne bebe“.

Posetioci koncerta biće u prilici da uživaju u zvucima tradicionalne i popularne muzike za sve generacije, od nezaobilaznog “Marša na Drinu” i poznatih koračnica kao što je “Miloš Veliki”, preko čuvenih “Igrale se delije”, “Vila sa Košara” i “Ovo je Srbija”, do hitova kao što su “Zemljo moja”, “Grudi balkanske” i “Prijatelji zauvek”.

Orkestrom i Horom dirigovaće Katarina Božić i major Igor Mitrović, dok će solisti biti soprani Biljana Vasiljević Mitrović i Marijana Radosavljević, tenori Dragan Milanović i Zoran Knežević i baritone Svetozar Vujić, kao I Duško Stamenković na klarinetu.

Koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” i gostiju je poklon Beograđanima i gostima Beograda povodom Dana Vojske Srbije, a besplatne ulaznice mogu da se preuzmu svakog dana od 9 do 22.30 časova na biletarnici Kombank dvorane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *