Pobedili Italiju i osvojili turnir SL vaterpolisti Srbije

Turnir evropskih kvalifikacija Svetske lige u Podgorici, osvojila je vaterpolo reprezentacija Srbije pošto je  u finalu savladali Italiju sa 12:9 (3:2, 3:2, 3:2, 3:3).

Oba tima plasmanom u finale ranije su obezbedili mesto na završnom turniru Svetske lige u Strazburu, a sinoć im se pridružila i Španija, koja je u meču za treće mesto savladala domaćina Crnu Goru sa 15:10.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Draško Gogov sa tri gola, po dva su postigli Dušan Mandić i Viktor Rašović, a po jedan Sava Ranđelović, Marko Radulović, Nemanja Vico, Nikola Jakšić i Radomir Drašović.

Savić: Ništa epohalno, moramo još mnogo da radimo

Moramo još mnogo, mnogo da radimo u samom bazenu, ali i van njega u svim segmentima, rekao je selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić nakon osvojenog turnira evropskih kvalifikacija Svetske lige i plasmana na F8 u Strazburu.

„Od ovih utakmica zaista ne treba da pravimo ništa epohalno. Daleko od toga“, kratko je u prepoznatljivom stilu izjavio Savić za sajt Vaterpolo saveza.

Srbija je u Podgorici u četvrtfinalu savladala Grčku 13:6, u polufinalu nadigrala Španiju 11:10, a u finalu Italiju 12:9.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *