Od 11. do 13. avgusta Sabor trubača u Guči

U okviru Festivala Guča koji počinje 9. avgusta,tradicionalni Sabor trubača u Guči biče održan od 11. do 13. avgusta ,saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno, 62. Sabor zvanično otvara 11. avgusta nacionalni ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, a sledi koncert trubača Dejana Petrovića i njegovog Big benda, kaže se u saopštenju. Prve večeri pola časa pre ponoći otpočeće „Ponoćni koncert trubačkih orkestara finalista sabora“.

Drugog dana Sabora, na Glavnom stadionu koncert će održati prošlogodišnji pobednici trubački orkestri Bojana Krstića, Elvisa Bajramovića, Dragana Pavlovića i Marka Trnavca, da bi se program nastavio koncertima dvaju majstora trube Dejana Lazarevića i Saše Krstića. Kako je najavljeno, 13. avgusta je finalno takmičenje trubačkih orkestara Srbije „Sa Ovčara i Kablara“, a sledi koncert narodnog orkestra sa gostima solistima Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem i Aleksandrom Tirnanićem, uz proglašenje pobednika sabora u završnici. Sabor je deo Festivala Guča, u čijem okviru su 9. i 10. avgusta Predsaborski dani i koncerti izvođača folk muzike. Programi se održavaju na Glavnom stadionu i na Pozornici Kulturnog centra Guča, a organizatori su Opština Lučani, Turistička organizacija Dragačevo, Kulturni centar Guča i Skajmjuzik (Skymusic).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *