O Zakonu o ministarstvima sednica Skupštine sutra

Prvu sednicu jesenjeg redovnog zasedanja parlamenta predsednik Skupštine Vladimir Orlić sazvao je za sutra, a kao jedina tačka dnevnog reda predložene su izmene i dopune Zakona o ministarstvima.

To su Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo pravde, Mnistarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Predlog je da u novoj vladi budu i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Takoje, predlog je da u vladi bude Ministarstvo sporta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo za javna ulaganja.

Taj predlog zakona podnelo je 148 narodnih poslanika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *