O međustranačkom dijalogu Vučić sa posrednicima EP

Sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu, poslanicima Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i bišim poslanikom Knutom Flekenštajnom razgovarao je predsednik Aleksandar Vučić,o nastavku međustranačkog dijaloga.

Posrednici EP ocenili su dosadašnji dijalog kao veoma konstruktivan i obavestili predsednika o budućim koracima.

Vučić je istakao da su racionalni i pragmatični predlozi koji bi unapredili izborne uslove dobrodošli i da suština razgovora jeste da se čuju sugestije svih strana, bez uslovljavanja, kako bi se na adekvatan i konstruktivan način stvorila atmosfera poverenja uz ozbiljan i odgovoran pristup svih političkih aktera, saopštila je pres služba predsednika.

„Ovo je druga faza dijaloga. Mi ćemo dati svoj pun doprinos njegovom uspehu i spremni smo da budemo uključeni koliko god je potrebno. Nemamo nikakve rokove, dijalog se održava od 2019. godine, ali želimo da postignemo rezultate na vreme, pre izbora najavljenih za 2022“, rekao je Bilčik.

Sagovornici su istakli da je važno da dijalog bude iskorišćen za bolje razumevanje postojeće situacije, naglasivši da nema nikakvih spremnih rešenja, ali da je moguć konstruktivan dijalog koji bi mogao da dovede do značajnih rezultata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *