Novak ponovo poražen

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu turnira u londonskom “Kvins klubu” .

Đoković je pružio odlične partije na turniru ali ga nije osvojio.

Novaka Đokovića jedan poen je delio od prvog trofeja turnira u Kvinsu, ali je Marin Čilić uspeo da spasi meč loptu, preokrene rezultat finala u svoju korist i na kraju slavi.

Srpski as bio je razočaran što nije iskoristio veliku priliku, ali i zadovoljan što je posle teškog perioda uspeo da se vrati i posle godinu dana bori za prvi trofej.

“Opet sam tu i mislim da je nivo moje igre bio dobar u odnosu na prethodni period, rekao je Novak posle poraza u finalu.

On u Kvinsu nije izgubio set u prva četiri meča, iako je za rivale imao odlične igrače protiv Grigora Dimitrova.

“Zaista sam srećan što mogu da igram na ovom nivou uoči Vimbldona. Ovo je veliki turnir, zagrevanje za grend slem, igrao sam u finalu i umalo osvojio pehar… To je zaista dobar rezultat”, poručio je Đoković.

Bivši broj jedan posle neiskorišćene meč lopte, u taj-brejku drugog seta vodio je 4:1, ali je rivalu dozvolio da veže čak šest poena i napravi preokret i ostane u igri.

“Zadatak nas ljudi je da se razvijamo, a pogotovo kao sportisti na ovom nivou da pokušamo da uvidimo svoje greške i napravimo taj poslednji korak. Mislim da nisam uradio mnogo loših stvari protiv Marina, čak i u prelomnim trenucima, osim duple greške na 4:3 posle pauze. Mislim da sam sve vreme bio u igri”, rekao je Đoković, kojeg sada očekuje povratak kući i kratak boravak sa porodicom pred start Vimbldona, 2. jula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *