Nema novih blokada, pijačni prodavci razgovarali s Vučićem

Nezadovoljni zbog uvođenja elektronske fiskalizacije, pijačni prodavci razgovarali su sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i nakon sastanka preneli novinarima da su „optimističniji nego što su bili“ i da neće biti novih blokada grada.

Oni traže da budu izuzeti od nove elektronske fiskalizacije, koja predviđa da od 1. maja moraju da imaju fiskalne kase i izdaju račune, te da dobiju status pijačnog prodavca i da im se omogući da rade kao paušalci.

Predsednik Udruženja pijačnih prodavaca Srđan Praštalo rekao je da je predsednik Vučić pokazao otvorenost da sasluša njihove pobleme, dodajući da su mu preneli, kako kaže, „nove pojedinosti problema“ sa kojima su suočeni.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da predsednik Vučić sa saradnicima razgovara o informacijama koje je dobio, nakon čega će se ponovo sastati sa prodavcima za oko nedelju dana, i da će Vučić pomoći koliko je u njegovoj moći.

Praštalo je rekao i da novih blokada grada neće biti, jer bi to bilo kranje nepošteno sa njihove strane.

Dodao je da su predsedniku objasnili da bi se, kako oni smatraju „drstičan korak“ – elektronska fiskalizacija, negativno odrazila na oko 100.000 ljudi koji se bave ovim poslom u Srbiji.

Prema njegovim rečima, za pomoć se nisu obratili nikome od nadležnih, već je njihova odluka bila da razgovaraju sa predsednikom.

Pijačni prodavci su protestovali u sredu u Beogradu, što je izazvalo kolaps u saobraćaju tokom celog dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *