„Nastavljamo da pravimo dobre vesti“-multimedijalna izložba

Multimedijalna  izložba po nazivom „Nastavljamo da pravimo dobre vesti“ biće otvorena večeras u zgradi stare Železničke stanice.

Izložbu će otvoriti ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović .

Izložba se otvara povodom obeležavanja godinu dana rada Vlade Srbije.

Izložba, koju će posetioci moći da pogledaju sutra i prekosutra, prema rečima Mirjane Pavlović iz Koridora Srbije, predstavlja jedinstvenu priliku da se Beograđani direktno upoznaju sa projektima koji Koridori realizuju, s obzirom sa su njihova gradilišta udaljena od Beograda.

Posetioci će moći da vide i Titov Plavi voz, kao i najsavremenije vozove naše železnice, zatim svu mehanizaciju za pravljenje puteva, valjke, bagere, ali i dronove, čamce.

Biće izložene fotografije završenih projekata, a svoje postavke imaće Koridori, Putevi Srbije, Železnica, Smatsa (Kontrola letenja Srbije i Crne Gore) i Beograd na vodi.

Predviđena je i izložba rukotvorina, nagradne igre, kao i poseban deo sa programima za najmlađe.

Tako će mališani videti makete vozova, mali semafor, dobiti prsluke koji nose putari, ali i crtati kredama i praviti predmete od plastelina.

Nekadašnji šalteri za prodaju karata biće pretvoreni u šaltere za informacije institucija i javnih preduzeća koji rade u okviru Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruktuire i građani će moći da dobiju sve potrebne informacije, ali i da dopune tagove za elektronsku naplatu putarine.

„Videćete ljude koji grade našu zemlju, od putara, preko železničara, pilota, do brodskih kapetana, inspekltora, ljudi iz katastra“, najavila je Pavlović.

Izložba će moći da se pogleda sutra i prekosutra od 10 do 22 sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *