Najbolja preporuka za Srbiju francuske investicije

Srbija je mesto gde su francuske kompanije dobrodošle i gde one dobro posluju poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

On je posle sastanka sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih kompanija-MEDEF na instagram profilu „Budućnost Srbije“, napisao i da je njihovo sve veće prisustvo u našoj zemlji „najbolja preporuka drugim kompanijama da im se pridruže“.

„Najbolji dokaz da je Srbija mesto gde su francuske kompanije dobrodošle, gde su zadovoljne i dobro posluju jeste upravo kontinuirano povećanje investicija, izvoza i proizvodnih kapaciteta francuskih kompanija koje već uspešno posluju u Srbiji, a njihovo prisustvo je najbolja preporuka drugim kompanijama da im se pridruže. Živela Srbija! Živela Francuska!“, napisao je Vučić na na instagram profilu „Budućnost Srbije“.

Predsednik Vučić je u razgovoru sa predstavnicima udruženja MEDEF, koje je predvodio Kristofer Peti, istakao da su ekonomska i politička stabilnost, kao i sveobuhvatne reforme dovele Srbiju na lidersku poziciju, kao jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija, a da su kontinuirana saradnja i prisustvo francuskih kompanija i povećanje investicija najbolja preporuka drugim globalnim kompanijama da svoje poslovanje započnu u našoj zemlji.

Teme razgovora predsednika Vučića i predstavnika najvećeg udruženja poslodavaca u Francuskoj bile su i hrana, ekologija, obnovljivi izvori energije, razvoj IT sektora i softverske industrije, finansiranje projekata, kao i razvoj glavnog grada i zainteresovanost francuskih kompanija za učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge Beograd-Niš.

Obe strane su se saglasile da je zajednička misija privrednika i svake države da rade na promociji i jačanju malih i srednjih preduzeća, koja zapravo čine oslonac svake zdrave privrede.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *