Na Beogradskom sajmu manifestacija „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“

Novi simbolični početak normalizacije sajamske delatnosti označio je decembar,i na Beogradski sajam vratio atmosferu u kojoj će izlagači i posetioci sa radošću nastaviti da se susreću.

Radi se o manifestaciji  „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“ – prodajnoj manifestaciji posvećenoj čitalačkoj publici, koja će se održati na Beogradskom sajmu  od petka, 17. do nedelje 26. decembra u hali 2.

Ljubitelji pisane reči će na kraju godine, a uoči velikih praznika Nove godine i Božića, nastaviti tradiciju i dobiti mogućnost da ostvare nezamenljiv doživljaj – direktan kontakt sa knjigom i autorima. U ponudi izdavača biće nova, premijerna, kao i najaktuelnija izdanja za sve uzraste i doba čitalaca, a pojedini izdavači su najavili  promocije, prezentacije i susrete sa piscima.

Da bi, kao organizator događaja, Beogradski sajam omogućio da se na sajmu predstavi što veći broj izdavača i trgovaca knjigom i da bi se pružila mogućnost za što širi krug posetilaca, ponuđeni su najpovoljniji uslovi učešća izlagačima i posetiocima.

Posetioci će moći na jednom mestu da sagledaju ovogodišnju domaću izdavačku ponudu učesnika i da, po najpovoljnijim cenama, obnove privatne kolekcije knjiga najnovijim naslovima domaćih  izdavača, i uvek aktuelnim klasicima svetske književnosti.

Okupljanje zaljubljenika u pisanu reč na Beogradskom sajmu ima dugu tradiciju. Ovogodišnja manifestacija pod sloganom „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“ nastoji da podseti čitaoce na emotivan odnos i prema knjizi i prema Sajmu.

Dobre navike i kontakt sa knjigama zadržaćemo prednovogodišnjim susretima u hali 2 Beogradskog sajma, gde će se u carstvu knjiga okupiti najverniji poštovaoci knjige u uverenju da je knjiga lekovita i da će uneti optimizam i dobru energiju u Novu godinu.

Uoči praznika obradujmo sebe i svoje najdraže dobrom knjigom, koja se u ovim izazovnim vremenima dokazala kao najbolji prijatelj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *