Isplaćene državne nagrade osvajačima medalja

Državne nagrade u ukupnom iznosu od 2.590.000 evra isplaćene su svim našim osvajačima medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju čime je ispunjeno obećanje koje je tokom prijema naših sportista dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako mediji prenose, premije iz budžeta za srpske olimpijce su najveće u regionu, a zanimljivo je da naše zlato više „vredi“ od ruskog.

Naime, za najsjajnije odličje Srbija izdvaja 70.000 evra, a Ruska Federacija 46.000 evra.

Podsećamo, srpski sportisti su u Tokiju osvojili 9 medalja, što je najbolji rezultat u istoriji.

Vlada Srbije: Novčane nagrade vaterpolistima, Preković….

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se svim članovima vaterpolo reprezentacije, koja je predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, isplati novčana nagrada u visini od po 70.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) za osvojenu zlatnu medalju.

Kako se navodi u saopštenju, novčana nagrada u istom iznosu pripala je i njihovom treneru Dejanu Saviću.

Takođe, Vlada Srbije donela je odluku da se novčana nagrada u iznosu od 70.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) isplati sportistkinji Jovani Preković za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u sportskoj disciplini karate, borbe – kumite.

Isti iznos pripao je i njenom treneru Roksandi Atanasov.

Za osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, članovi Vlade doneli su odluku da se svim članicama ženske odbojkaške reprezentacije, kao i njihovom treneru Zoranu Terziću, dodeli novčana nagrada u iznosu od po 50.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

Na sednici je doneta odluka da se istim iznosom (po 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti) nagradi i sportista Zurabija Datunašviliji i njegov trener Vojislav Trajković, za osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u olimpijskoj sportskoj disciplini – rvanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *