Glumci pobedili: Otkazana dodela Oskara popularnosti!

Glumci Beogradskog dramskog pozorišta pobunuli su se pre nekoliko dana, nakon što je objavljeno da će se manifestacija “Balkanske nagrade 2018”, poznatije pod nazivom “Oskar popularnosti” održati 21. februara u BDP-u.

Glumci su u zajedničkom saopštenju poručili da”estradi nije mesto na sceni BDP”, kao i da “im je ostalo još samo da tamo organizuju finale Zadruge i Parova”.

Danas je objavljeno da je dodela “Balkanskih nagrada”, najavljena za 21. februar na sceni “Rade Marković” – otkazana. Ovo je potvrdio vršilac dužnosti direktora BDP-a Slobodan Ćustić.

Više od 20 glumaca potpisalo je pismo u kome su naglasili da se iznajmljivanjem prostora za dodelu “Balkanskih nagrada” obesmišljava postojanje pozorišta i njegova misija, da se izneverava pozorišna publika, uz ocenu da je u pitanju manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa kojoj nije mesto na sceni gradskog pozorišta.

Pismo su potpisali Paulina Manov, Nataša Marković, Vesna Čipčić, Ljubinka Klarić, Andrej Šepetkovski, Slobodan – Boda Ninković, Ivana Nikolić, Anja Alač, Jelisaveta Orašanin, Marko Živić, Milica Zarić, Vladan Milić, Slađana Vlajović, Sandra Bugarski, Milan Čučilović, Aleksandar Alač, Jadranka Selec, Jovo Maksić, Pavle Pekić i Lako Nikolić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *