Do kraja zime cena struje za građane ostaje ista

Neće biti promene cene struje za domaćinstva sve do kraja grejne sezone, odnosno do marta meseca poručila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Gostujući na TV Tanjug, Mihajlović je kazala da je to najčešće pitanje koje Ministarstvo dobija od građana i ponovila da je odluka države da cena za domaćinstva ostaje ista.

„U međuvremenu, svakako već ima određenih promena za privredu i industriju, kako njihovi ugovori polako u toku godine ističu, tako EPS razgovara sa svakom kompanijom i pronalazi optimalnu cenu i za EPS i za te kompanije“, rekla je Mihajlović.

Ističe da država mora da pomogne privredi, jer je, naglašava, veoma značajno da se privreda okrene da koristi gas, a što manje struju, a trenutno je, dodaje, nemoguće da funkcioniše bez te struje.

„Cena električne energije za domaćinstva ostaje, neće se menjati, a cena za privredu se menja. Videćemo od sledeće godine kakvo je stanje i kako ćemo raditi sa cenom za domaćinstvo“, rekla je Mihajlović.

Dodala je da će se država potruditi da cena za privredu ne ugrozi njihove proizvode i konkurentnost, a samim tim i konkurentnost države.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *