Danas se završava drugo kolo na Mundijalu

Danas je jedanaesti dan Mundijala.Igraju se utakmice kojima se završava drugo kolo grupne faze na Mundijalu.

Poznate su četiri reprezentacije koje idu među 16 najboljih (Rusija, Urugvaj, Francuska, Hrvatska) i pet koje su izgubile svaku šansu za prolaz (Egipat, Saudijska Arabija, Maroko, Peru, Kostarika), pa će poslednju utakmicu odigrati sa mnogo manje tenzije.

Obe kategorije mogle bi u nedelju da dobiju bar po jednog novog člana.

Engleska i Panama od 14.00 igraju u Nižnjem Novgorodu (sudi Egipćanin Gehad Griša), a Englezi bi očekivanom pobedom uveli u osminu finala i sebe i Belgijance.

U grupi F, koja je u prvom kolu iznedrila dva iznenađujuća ishoda, u 17 časova u Jekaterinburgu se sastaju Japan i Senegal (sudi Đanluka Roki iz Italije). Eventualni pobednik bi u poslednju rundu ušao sa svih šest bodova i ako ne obezbedio, onda bar došao sasvim blizu “nokaut” faze.

Kako trenutno stoje stvari, Afrika osim Senegala ima samo još jednog ozbiljnog kandidata za osminu finala (Nigeriju), dok od Azijata, pored Japana, dalje može Iran, ali samo ako napravi podvig i savlada evropskog šampiona, Portugal.

Posle početnih kikseva, od 21 čas u Kazanju će pokušati da se vrate na pravi put reprezentacije Poljske i Kolumbije (sudi Meksikanac Sezar Arturo Ramos).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *