Danas nastavak maratonske borbe

Novak Đoković i Rafael Nadal morali su sinoć da prekinu polufinalni meč zbog zakona.

Meč će se danas oko 14 časova uoči ženskog finala.

Srpski i španski teniser pokazali su u drugom polufinalu Vimbldona sigurno najbolji tenis koji je svet video u 2018. godini i nisu okončali meč, iz razloga koji nemaju veze sa njima, već sa Zakonom o javnom redu i miru u Londonu, koji brani javne sportske manifestacije posle ponoći po ovdašnjem vremenu, a 23 časa po tamošnjem.

U takvoj, čudnoj atmosferi, Đoković je nekoliko minuta pre ponoći spasao tri set lopte Rafaela Nadala za 2:1 i iskoristio svoju drugu, da vrati važnu i možda odlučujuću prednost u setovima, koju je prvi put obezbedio posle prvog, maestralno odigranog seta!

Španac je u drugom setu našao način da se vrati u meč, da zaigra u skladu sa titulom svetskog “Broja jedan”, koju sada on i nosi, ali ni to nije bilo dovoljno da u petak ode na spavanje mirniji od srpskog tenisera.

Na ludi petak 13. njih dvojica najpre su gledali kako Kevin Anderson i Džon Izner u polufinalu od šest i po sati mrcvare i sebe i gledaoce, a onda su izašli na teren i pružili tri sata tenisa za pamćenje.

Novak Đoković – Rafael Nadal 6:4, 3:6, 7:6!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *