Zlatne odbojkašice na balkonu Skupštine Beograda

Za odbojkašice Srbije priređen je svečani doček na platou ispred Starog dvora.Prethodno su svetske šampionke bile  na prijemu kod predsednika Vučića.

Gradonačelnik Radojičić primio u Skupštini grada žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije.

Više hiljada građana  je  ispred balkona Skupštine Beograda sa odbojkašicama Srbije burno proslavilo osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Ovacijama i skandiranjem pojedinačno su pozdravljene evropske i svetske šampionke na tradicionalnom mestu proslave uspeha srpskih sportista.

Selektor reprezentacije Zoran Terzić apelovao je na navijače da mu pomognu da ekipa ostane na okupu najmanje do sledećih Olimpijskih igara, 2020. godine u Tokiju.

„Ljubav i podršku nacije uvek smo osećali, gde god da igramo. Možda će neke igračice da pomisle da je ovo kruna karijere, ali meni treba vasa pomoć da ih ostavim u reprezentaciji bar do Tokija i da nastavimo sa uspesima“, rekao je Terzić sa balkona.

Najbolja igračica prvenstva Tijana Bošković zahvalila se publici na divnom dočeku.

„Jako smo srećne što smo konačno u Srbiji i ponovo na istom mestu, ali sa većim povodom. Navijači su naš najveći vetar u leđa i nadam se da ćemo im još donositi radost“, rekla je Bošković.

Veoma emotivan trenutak bio je i video snimak i reči povređene Bojane Milenković iz Firence, gde se oporavlja, da joj je krivo što ne može da u Beogradu proslavi zlato.

Srpske odbojkašice pobedile su u finalu Italiju 3:2 u Jokohami i osvojile zlatnu medalju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *