Za plasman na EP košarkašice Srbije protiv Turske

Danas od 16 sati igra ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv domaćina Turske u „balonu“ u Istanbulu drugu utakmicu drugog „prozora“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Posle trijumfa protiv Litvanije, košarkašice Srbije u grupi E imaju skor 3-0, a eventualna pobeda u današnjem meču izabranicama Marina Maljković doneće plasman na EP.

„To će biti mnogo teža i komplikovanija utakmica nego protiv Litvanije, koja je bila teška sama po sebi. Ipak se igra u Turskoj, bez obzira što neće biti publike. Mi smo Tursku jedva savladale u Beogradu. Očekujem da moje košarkašice još jednom pokažu dobro poznati karakter“, rekla je Maljkovićeva.

Ona je istakla da će odlučiti veća želja na toj utakmici.“Dobro se znamo. Mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da pobedimo“, rekla je selektorka Maljković.

Košarkašica Sonja Vasić ističe da će duel sa Turkinjama biti teži od onog sa Litvankama. „Definitivno će biti mnogo teže nego protiv Litvanije, nećemo imati taj luksuz da dozvoljavamo sebi neke greške. Turkinje su mnogo agresivnije, one će daleko bolje reagovati kada mi postavimo agresivnu igru. Prostor za greške i opuštanje koji smo imali protiv Litvanije, danas nećemo imati“, rekla je Vasićeva.

Naglasila je da je ulog ogroman, a to je direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Do kraja kvalifikacije, početkom februara Srbija treba da igra protiv Albanije i Litvanije.

Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *