Vaterpolisti Srbije osvojili zlato na MI

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni.

Reprezentacija Srbije u finalu je igrala sa Grčkom koju je savladala sa 12:10 posle peteraca.

Grci su tokom većeg dela meča imali vođstvo, Srbija je u završnici izjednačila i izborila peterce.

Filip Filipović, Milan Aleksić, Dušan Mandić i Stefan Mitrović bili su precizni, dok je Branislav Mitrović na drugoj strani zaustavio dva udarca.

Bronzanu medalju osvojila je selekcija Crne Gore koja je bila bolja od Španije – 6:4.

Ovo je drugo mediteransko zlato za Srbiju posle Peskare i 2009.

Posle dve četvrtine Srbija je sa lošim igračem više (čak 6-0!) i zaostajala je dva gola za Grcima (1:3). Posle velikog odmora sve se promenilo. Posle gola Jakšića, Grci su poveli 4:2 ali su dva pogotka Dušana Mandića vratili utakmicu u egal.

Igralo se gol za gol ali Srbija nikako nije uspevala da preokrene. Grci su u finišu imali tri napada uzastopno, da bi Miloš Ćuk pokušao iz daljine, uz zvuk sirene, ali je loptu zaustavila prečka.

“Pravo finale, zanimljivo. Ali, teška, tvrda utakmica sa greškama na obe strane. One su posledice umora, zbog toga smo neke situacije lako rešive sada pretvarali u katastrofalne greške. Ipak mislim da smo zasluženo dobili. Posle odmora dobili smo vetar u leđa. Videlo se da se i Grci i mi spremamo za Evropsko prvenstvo u Barseloni i da smo kroz ozbiljan rad u teretani i bazenu više vodili računa o fizičkoj pripremi nego i tehničko-taktičkim stvarima. Čestitam igračima, stručnom štabu i svima u savezu Srbije”, rekao je selektor Dejan Savić.

Kapiten Filip Filipović je bio zadovoljan ali je upozorio:

“Najviše mi je drago što smo se vratili i što je sve zavisilo od nas. Imamo oscilacije u igri i nekad nedostatak koncetracije, što je upoorenje. Ne smeju da nam se događaju onakve kontre, zato ćemo da izvučemo pouke. Imali smo dve jake provere, sa Crnom Gorom na startu i sada u finalu. Videli smo šta treba da radimo”.

Srbija – Grčka 12:10 (1:1, 0:2, 4:3, 3:2; 4:2)

Igrač više: Srbija 10 (4), Grčka 10 (4).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Ubović, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 3, S. Rašović, S. Mitrović 2, B. Mitrović.

GRČKA: Flegas, Genidunas, Skumpakis, Nikolidis, Funtulis 3, Dervišis 1, Argiropulos 1, Murikis 2, Kolomvos, Gunas 1, Vlahopulos 2, Zerdevas, Kapotis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *