U odnosu na prošlu godinu „Srbija voz“ duplirao prihod

Velikim investicijama u železnicu država potpuno promenila ovaj vid saobraćaja u našoj zemlji, o čemu govori podatak da je preduzeće „Srbija voz“ samo u julu ove godine ostvarilo dvostruko veći prihod nego godinu dana ranije, izjavio je u Staroj Pazovi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrstrukture Tomislav Momirović.

„Posmatrajući samo jul ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine prihodi Srbija voza su dostigli nivo od 340 miliona dinara, za razliku od 158 miliona koliko je bio prihod u julu prošle godine“, naveo je Momirović nakon obilaska železničke stanice u Staroj Pazovi gde je doputovao vozom iz Beograda.

Momirović je ocenio da se očekuje dalji rast broja putnika na srpskiim prugama tokom 2022. godinje.

„Očekujemo da će “Srbija voz“ u ovoj godini prevesti oko 5,5 miliona putnika, što je duplo više u odnosu na prethodnu godinu i najbolji pokazatelj da građani imaju sve više poverenja u naše železnice koje polako vraćamo na mesto koje im pripada“, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Tu nije reč samo o pruzi Beograd – Novi Sad. U oktobru krećemo da radimo na deonici od Beograda do Niša, a Kragujevac će dobiti značajno bolju konekciju sa Koridorom 10. U završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije za nastavak gradnje od Valjeva ka Vrbnici, tačnije do Prijepolja. Naš cilj je da dodatno povećamo brzinu i kvalitet usluge. Značajno ćemo promeniti železničku perspektivu u našoj zemlji i nećemo se zaustaviti dok železnica ne bude glavni vid saobraćaja u našoj državi“, istakao je Momirović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *