U Novom Sadu svečano otvorene Sportske igre mladih

U novosadskom SPENS-u spektakularnom regionalnom ceremonijom otvorene su Sportske igre mladih (SIM), najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da je ponosan što je Novi Sad kao evropska prestonica mladih izabran za mesto na kojem Igre počinju.

„Igrajte fer-plej, pošteno. Budite ponosni kada pobeđute, još ponosniji kada gubite. Ako hoćete da budete šampioni iz poraza izađite još jači, ali pre svega uživajte u druženju i drugarstvu. U tome i jeste suština ove lepe priče koa ujedinjuje Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu“, istakao je Vučević.

Idejni tvorac i osnivač Igara Zdravko Marić zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi i sponzorima na podršci, jer bez njih, kako je rekao, ne bi uspeli.

„Najdraža deco znam da jedva čekate da krenu takmičenja i želim vam svu sreću na terenima“, rekao je Marić.

Predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović pozdravila je sve učesnike, poručila im da uživaju u sportskim aktivnostima, da poštuju pravila fer-pleja i istakla da su najvažnije pobede van terena.

„Draga deco uživajte, družite se i želim vam da vam prijatelji koje danas steknete ostanu za ceo život“, poručila je ona.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković rekao je da je slika koja se šalje iz Novog Sada slika energije i sreće koja treba da ispuni ceo region.

Ambasador SIM Johanes Han, evropski komesar za proširenje, poslao je pozdravnu video poruku učesnicima, a isto su uradili Predrag Mijatović, Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko, Miralem Pjanić…

Igre se održavaju po 23. put u Hrvatskoj, deveti u BiH, u Srbiji šesti put zaredom, ove godine u 25 gradova, a prva stanica već sutra je Opovo.

Pobednici lokalnih takmičenja izboriće plasman na republičko finale, a najbolji idu na regionalno finale koje se tradicionalno krajem avgusta održava u Splitu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *