U bioskopima širom Srbije od 14. marta film „Šavovi“

Distributeri su najavili da će film „Šavovi“  Miroslava Terzića nakon brojnih nagrada na Berlinskom festivalu i domaćem Festu,14.marta započeti svoj bioskopski život širom Srbije.

Ostvarenje reditelja Miroslava Terzića bavi se temom novorođenih beba koje, neposredno nakon dolaska na svet bivaju proglašene mrtvim, a potom se bez ikakvog znanja bioloških roditelja daju na usvajanje.

Susret reditelja Terzića sa krojačicom iz Beograda, Drinkom Radonjić bio je inicijalna kapisla za nastanak „Šavova.“

Njena priča o sinu kog su joj nakon rođenja oduzeli i proglasili mrtvim i njena vera u to da je on živ, kao i upornost i hrabrost da nakon dve decenije pronađe dete za koje veruje da je njeno, motivisali su reditelja Miroslava Terzića da snimi film o temi koja ga je i pre intrigirala.

U saradnji sa scenaristkinjom Elmom Tataragić nastali su „Šavovi“ čiji je kvalitet i značaj najpre prepoznao stručni žiri u Berlinu, dodelivši nagradu za najbolji evropski film u programu Panorama, a potom i publika Berlinala koja je dodelila drugu nagradu za najbolji igrani film u selekciji Panorama.

U ulozi nesrećne majke Ane, koja se u potrazi za nestalim detetom susreće s brojnim poteškoćama i preprekama u vidu sudstva, policije, društva, našla se Snežana Bogdanović – najbolja glumica ovogodišnjeg Festa.

„Snežana je ispred kamere postala druga osoba, ne štedeći se i ne plašeći se da se potpuno poništi i prepusti Ani i da u tom procesu ponekad gotovo povredi sebe. Potpuno predavanje. Ona je drug, borac i veliki glumac”, rekao je reditelj Miroslav Terzić.

U ostalim ulogama: Marko Baćović, Vesna Trivalić, Jovana Stojiljković, Jelena Stupljanin, Pavle Čemerikić i drugi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *