Testiranje brze pruge od ponedeljka,i BG voz staje

U ponedeljak 17. januara, počinju dinamička testiranja na pruzi za velike brzine između Beograda i Novog Sada,zbog čega će do 4. februara biti obustavljen saobraćaj u periodima od 6.30 do 17.30 sati, saopštile su  „Infrastrukture železnice Srbije“.

Na toj pruzi su predviđene brzine do 200 kilometara na sat.

Testiranje će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd – Novi Sad, a planirano je da ova faza ispitivanja traje do 4. februara.

Ovaj posao biće obavljan svakodnevno od sedam do 17 sati, odnosno u vidnom delu dana.

Do testiranja dolazi u uslovima potpune obustave železničkog saobraćaja na pruzi Beograd – Stara Pazova – Novi Sad, a dinamika će zavisiti i od temperature i vremenskih uslova u kojima treba da se obavi.

Infrastrukture navode da će svakodnevno od 17. januara do 4. februara u periodu od 6.30 do 17.30 sati, biti obustavljen železnički saobraćaj na toj pruzi.

Što uključuje vozove iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, kao i vozova na relacijama od Beograda za Rumu, Šid i Zvornik.

„Tokom dinamičkih ispitivanja pruge za velike brzine između Beograda i Novog Sada neovlašćenim licima zabranjen je bilo kakav pristup i kretanje peronima i kolosecima u stanicama i duž čitave pruge“, navodi se u saopštenju.

Dodaje da će u periodu dinamičkih testiranja biti pojačano prisustvo pripadnika MUP-a i službe obezbeđenja duž čitave deonice.

Za vreme dinamičkih testiranja na trasi brze pruge Beograd – Novi Sad u funkciji će biti dva putna prelaza, i to u železničkoj stanici Batajnica (ulica Carice Jelene i Šangajska) i u Kamendinu (ulica Jurija Rakitina).

Saopšteno je da će prelazi povremeno biti zatvarani u vreme prolaska mernih kola kojima će se obavljati dinamičko testiranje brze pruge.

„Na ova dva putna prelaza biće angažovana Saobraćajna policija MUP-a Srbije, koja će biti zadužena za nesmetano funkcionisanje drumskog saobraćaja preko pruge“, navodi se u saopštenju.

Iz Infrastrukture apeluju i upozoravaju sve učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima Batajnica i Kamendin da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise.

Naglašeno je da je to posebno važno kada ovi putni prelazi budu povremeno zatvarani zbog prolaska mernih kola kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja i zaštitili ljudski životi.

„Infrastruktura železnice Srbije“ uputila je izvinjenje svim korisnicima usluga zbog obustave železničkog saobraćaju na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, a posebno putnicima beogradske gradske železnice BG Voz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *