Stefanović: Teška odluka o izborima, datum se ne zna

“To nije laka odluka. Svi faktori se uzimaju u obzir i zato još čekamo da se kristališšta će se dešavati i sa odnosima sa Evropskom unijom… Nismo razgovarali čak ni o datumima. Znam da mediji nekad vole da spekulišu. Bilo je prvo da će biti odmah posle Nove godine, da će biti u februaru, sad već mart-april, videćemo dokle će dogurati”, kazao je ministar policije i visoki zvaničnik SNS, Nebojša Stefanović na RTS-u.

Situaciju koja se tiče ovih mogućih izbora okarakterisao je kao “neobičnu”, istakavši da izbore u jednoj zemlji obično traži neko ko nije na vlasti ili ko želi da se vrati na vlast.

“To nije slučaj kod nas. Stranke opozicije koje su nekada bile na vlasti žele da se vrate ali oni ne traže izbore jer tamo gde su izlazili, kao što je bio slučaj u Lučanima, nisu prolazili baš dobro. Mi smo pozvali i mi smo rekli, ‘mi želimo da razgovaramo o tome’ pošto su počele te priče – nema (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić legitimitet, nema Vlada legitimitet, dobro, hajde da proverimo šta misli narod o tome”, kazao je on.

Stefanović je naglasio da je on uvek za izbore kada se u javnosti dođe do ukazivanja na potrebu za tim, ali istakao da to “nije uvek pametno”.

“Treba da se proveri volja naroda, zašto da ne, šta ima više od demokratskog toka, ja bih to u svakom slučaju voleo. Da li je to u svakom momentu pametno ili nije? Nije. Treba uvek razmisliti da li postoje druge okolnosti vezane za dešavanja u zaštiti našeg teritorijalnog integriteta”, kazao je Stefanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *