Srbija večeras protiv Čilea

Reprezentacija Srbije večeras u 20h u Gracu igra protiv Čilea.

Među najznačajnije reprezentacije koje nećemo gledati na Mundijalu u Rusiji, poput Italije i Holandije, svakako treba dodati i Čile.

Jedna od najmoćnijih južnoameričkih zemalja (u svakom smislu, pa i fudbalskom), podbacila je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, što je u Čileu doživljeno, maltene, kao “smak sveta”, a poznato je kako je na tom kontinentu strast prema fudbalu izraženija nego bilo gde drugde na planeti.

Aleksis Sančez, nesumnjivo najveća zvezda čileanske reprezentacije, gledaće utakmice iz Rusije, kao i milioni njegovih sunarodnika, posredstvom TV prenosa.

Život ide dalje, pa će tako sada Čileanci Srbiji biti sparing partner pred Mundijal.

Na “Merkur areni” u Gracu, večeras od 20 časova, “orlovi” će tražiti pobedu, koja će biti važna za podizanje morala pred start u grupnoj fazi SP.

“Rezultat nam je svakako važan, uvek je važan, ali je mnogo važnije da utakmicu iskoristimo najsvrsishodnije u sklopu priprema za Mundijal”, rekao je u nedelju pomoćnik selektora Milan Rastavac.

Čile i Bolivija (naredni rival Srbije na pripremama u Austriji) izabrani su namenski, jer će “orlovi” otvoriti Mundijal u meču protiv Kostarike, koja je u nedelju pokazala da je vrlo “naoštrena”.

Čile neće igrati u najjačem sastavu protiv Srbije, a podatak značajan za kladioce je da je u poslednjih osam mečeva pobedio samo dva puta. U poslednjoj prijateljskoj utakmici, protiv Rumunije, Čile je poražen rezultatom 3:2.

Poslednji put Srbija i Čile igrali su 2012. godine u Sent Galenu.

Tada je bilo 3:1 za Srbiju, golovima Lazara Markovića, Filipa Đorđevića i Filipa Đuričića, od kojih nijedan nije u aktuelnom timu za Mundijal.

Srbija će, sudeći prema najava iz tabora “orlova, takođe igrati u kombinovanom sastavu. Sigurno je da u timu neće biti Branislava Ivanovića (“iz preventivnih razloga, da se ne rizikuje”).

Ideja je da proširimo repertoar igrača koji će biti na raspolaganju za tu prvu utakmicu, a i da isprobamo određeni broj kombinacija unutar naše igre kako bismo što spremniji dočekali prvu i ostale utakmice na prvenstvu“, rekao je pomoćnik selektora Milan Rastavac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *