Srbija najuspešnija na EP, tekvondistkinja Vanja Stanković osvojila zlato,

Poslednjeg dana Evropskog prvenstva u olimpijskim kategorijama tekvondistkinja reprezentacije Srbije Vanja Stanković, osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 49 kilograma, a Srbija je završila takmičenje kao najuspešnija zemlja u konkurenciji žena i ukupnom poretku.

Poslednji dan šampionata mladi takmičar Lev Kornejev osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 58 kilograma. Srbija je imala ukupno 14 takmičarki i takmičara, a čak osmoro njih se iz Estonije vraća sa medaljama. Pored Vanje Stanković, zlatne medalje osvojile su i Nađa Tešić u kategoriji do 57 kilograma i Aleksandra Perišić u kategoriji do 67 kilograma. Na prvenstvu u kojem su se svi takmičili u osam olimpijskih kategorija, po četiri u ženskoj i muškoj konkurenciji, osvojeno je i pet bronzanih odličja.

Ela Marić u kategoriji do 57 kilograma, Nadica Božanić u kategoriji iznad 67, kao i trojica muškaraca, pored Kornejeva i Stefan Takov u kategoriji do 80 kg, i Miloš Golubović u kategoriji iznad 80 kilograma. Nagrada za najuspešniju reprezentaciju na šampionatu u Talinu uručena je treneru nacionalnog tima Draganu Joviću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *