Sa stranim zvaničnicima u Njujorku Brnabić i Selaković

Danas će u Njujorku premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković održati sastanke sa stranim zvaničnicima na marginama 76. zasedanja Generalne skupštine UN.

Oko 15 časova po našem vremenu premijerka Ana Brnabić će se sastati s premijerom Belgije Aleksandrom De Kroom, a oko 17.30 časova i sa američkim kongresmenom Erikom Svolvelom.

Predsednica Vlade Srbije, kako je najavljeno, obratiće se sutra na generalnoj debati svetskih lidera u UN.

Ministar spoljnih poslova Selaković nastaviće od 15.30 časova sastanke u Njujorku sa ministrima spoljnih poslova više zemalja: Kuvajta, Ugande, Mauritanije, Irana, Mađarske, Barbadosa, Mongolije i Gabona.

U sedištu svetske organizacije, prema agendi UN, u 15 sati biće nastavljen plenarni skup obraćanjem presednika Južnoafričke Republike Sirila Ramafose, a planirano je da se kasnije obrati i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski.

U nastavku generalne debate govoriće i italijanski premijer Mario Dragi.

Generalna debata u sedištu UN traje do 27. septembra, u hibridnom formatu, što znači da se svetski lideri obraćaju uživo iz Njujorka ili putem unapred snimljene video poruke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *