Sa imperativom pobede Partizan u Moldaviji

Meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv domaćeg Sfintula igraju fudbaleri Partizana večeras od 19 sati.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da ekipa spremno dočekuje susret.

„Specifična utakmica, jer se igra jedna. Vreme je slično kao u Beogradi i ne vidim razlog da ne odigramo dobro, fokusirani smo“, rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Stanojević je objasnio i da su zbog povreda Maki Banjak i Rajko Brežančić ostali u Beogradu i da je Lazar Marković bio malo bolešljiv, ali da je spreman.

Jedno od novinarskih pitanja bilo je da postoji krilatica „da danas svi igraju fudbal“ i da li je moldavska ekipa više od toga.

„Nema više tih krilatica svi igraju fudbal. Dosta su dobro organizovani i u tom pravcu ide svetski i evropski fudbal. Sigurno su drugačije i više nema takvih iznenađenja“, rekao je Stanojević i dodao da su oni ekipa koja je defanzivno dobro postavljena i disciplinovana i da imaju dobru kontru, što je možda segment koji može da napravi problem.

„Maksimalno spremno ulazimo u meč. Jedna je utakmica, svesni smo toga. Kao favoriti ulazimo u susret, šef je sve lepo spremio, uputio nas u to naši zadaci. Znamo šta nas očekuje. Igraju “prljavo“, očekuje nas fajterska utakmica. Na sve smo spremni“, rekao je defanzivac Aleksandar Miljković za klupsku televiziju pred polazak u Moldaviju.

Milan Smiljanić je istakao da crno-beli idu samo sa jednim ciljem, a to je da pobede.

„Znamo da će biti teška utakmica, Moldavci su sami po sebi tvrd orah. Očekuejm jednu jaku utakmicu, gde je najvažnije da prođemo. Nije bitna ni lepšava igra, ni mnogo golova. Moramo da se prilagodimo, jer je jedna utakmica i nemamo pravo na grešku“, rekao je Smiljanić.

Napadać Bojan Matić ističe da je Sfintul ekipa koja igra grub fudbal i koja ima visoke igrače.

„Moramo da obratimo pažnju na njihove prekide, mislim da nam tu preti najveća opasnost. Mi smo Partizan i sigurno smo kvalitetnije ekipa, sutra imamo 90 minuta da to i dokažemo. Uvek sam optimista i verujem u svoje saigrače, jedva čekam da utakmica počne. Ko god izađe na teren daće svoj maksimum da pobedimo“, rekao je Matić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *