Ruski lanac prodavnica otvara se u Srbiji

Na srpskom tržištu sa radom počinje ruski diskontni lanac „Svetofor“, koji je u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE,a za manje od mesec dana potrošači će moći da se snabdevaju u njihovim prvim marketima.

Već su u pripremi i najkasnije do sredine januara biće otvoreni prodajni objekti u Batajnici, Kruševcu i Subotici, tokom februara u Kraljevu i Vršcu, a do kraja aprila i početka maja planirano je da počne da radi ukupno 15 prodavnica u našoj zemlji.

Ovo za Novosti kaže ministarka trgovine Tatjana Matić, ističući da je Ministarstvu to potvrđeno u Trgovinskom predstavništvu Ruske Federacije.

„Činjenica da u Srbiju dolazi jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji je samo još jedna potvrda da je naše tržište maloprodaje među perspektivnijim u regionu“, naglašava Matićeva.

Kako je najavljeno polovinom avgusta iz ogranka ove ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu je planirano otvaranje najmanje 100 marketa prosečne površine od 1.000 kvadrata. Tada su naveli da će njihove cene biti niže za 20 odsto od prosečnih, kao i da planiraju da rade direktno sa proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *