Rekonstrukcija Kliničkog centra

Počinje rekonstrukcija Kliničkog centra,za obnovu postojećeg objekta i izgradnju nove kule biće uloženo oko 110 miliona evra izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kaže i da će pacijenti ubuduće da se leče u velelepnoj zgradi sa najboljom opremom a lečiće ih najstručniji lekari i medicinske sestare.

On je pred početak građevinskih radova rekao da je početak obnove KCS veliki dan za Srbiju, jer se godišnje u toj zdravstvenoj ustanovi leči oko milion pacijenata.

Zahvalio se Evropskoj investicionoj banci za povoljan kredit koji je Srbija dobila za rekonstrukciju KCS, ali i obnovu KC Niš, KC u Novom sSadu i KC u Kragujevcu.

“KCS je najveća i najozbiljnija bolnica u regionu. Kada se završi obnova on će imati 150 ležajeva u intenzivnoj nezi, sa preko 1.200 ležajeva”, rekao je predsednik.

Kako je rekao, zdravstvo predstavlja osnovni stub životnog standarda, jer svako od građana ima potrebu za lekarom.

Osim kredita deo novca je obezbeđen i iz budžeta Srbije, a predsednik kaže da su to obezbedili građani Srbije jer su razumeli reforme u koje je država krenula.

Vučić je rekao da uskoro kreće i rekonstrukcija KC Vojvodina u Novom Sadu, da se kasni zbog projekta u KC Kragujevac.

“Hoćemo da naši roditelji, naša deca imamo najbolju uslugu, a da lekari i sestre budu zadovoljni uslovima rada. radovi će biti završeni pri kraju mog mandata tako da će na kraju mandata moći da se pohvalim nečim što je veličanstveno za našu zemlju. Mi se trudimo i uspevamo i više od obećanja koje smo davali”, rekao je predsednik.

On se zahvalio ministru Lončaru na predanom radu, što su liste čekanja na kojima je bilo 210.000 pacijenata, danas svedene na 73.000 ljudi koji čekaju na dijagnostiku i operacije i što je sve transparentno.

Srbija je, kako je rekao, bila na začelju evropskog zdravstva, a danas je ispred nekih zemalja EU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *