„Put duhovnosti” duhovne svečanosti

U četvrtak, 17. septembra  otvaraju se,5. po redu duhovne svečanosti „Put duhovnosti”, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Rakovica, a u organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Ovogodišnje svečanosti su posvećene obeležavanju 100 godina pravoslavlja, obrazovanja i kulture u Rakovici.

Svečani program otvaranja tradicionalne manifestacije počeće u 18.30 časova u porti Hrama Svetog Vladike Nikolaja Žičkog u Resniku, a u okviru programa nastupiće Nikolina Kovačević uz pratnju NIKA kvinteta, dramski umetnici Lepomir Ivković i Boško Puletić, koji će odigrati odlomke iz predstave „Vreme časti i ponosa”, a nastupiće i ansambl KUD-a „Dimitrije Koturović”.

U petak, 18. septembra, s početkom u 19 časova održaće se tribina pod nazivom „Vek pravoslavlja i kulture u Rakovici” u Galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica. Tribinu prati i izložba sačinjena od fotografija i bogatog arhivskog materijala koji na zanimljiv način predstavljaju istoriju naselja Rakovice.

Subota je rezervisana za „Pripovetke jednog kaplara”, pozorišnu predstavu rađenu po motivima dela Branislava Nušića koja počinje u 20 časova.

Duhovne svečanosti će se završiti „Saborom duhovne poezije” koji organizuje Književno društvo Rakovice u ponedeljak, 21. septembra.

Ulaz na sve događaje je slobodan. Ova tradicionalna manifestacija biće organizovana uz poštovanje svih zdravstvenih i bezbednosnih mera koje propisuju nadležne službe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *