Prvi sastanak Radne grupe sutra u Briselu

Prvi sastanak Radne grupe delegacija Beograda i Prištine održava se sutra u Briselu,a teme razgovora su pitanja slobode kretanja i registarskih tablica, najavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

On je pojasnio da to neće biti sastanak glavnih pregovarača na tehničkom nivou, već je, kaže, reč o ekpertima, onako kako je dogovoreno sporazumom koji je potpisan 30. septembra.

„A to je da se formira Radna grupa na čijem čelu je Evropska unija i gde su prisutne obe strane i Beograd i Priština“, rekao je Petković posle obilaska Srećka Sofronijevića koji se nalazi na bolničkom lečenju u Urgentnom centru u Beogradu, pošto je ranjen prošle nedelje na Kosovu i Metohiji prilikom upada jedinica Rosu kosovske policije na sever pokrajine.

Petković je rekao da će i jedna i druga strane imati po četiri člana u radnoj grupi, upravo za pitanja slobode kretanja, registarskih tablica i drugi.

„Krećemo sa prvim sastankom na kojem će se razmotri sve što je neophodno za funkcionisanje Radne grupe što je neophodno da bi se došlo do predloga rešenja koje bi kasnije trebalo da bude usvojeno na visokom nivou“, rekao je Petković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *