Protest zdravstvenih radnika u Mitrovici

Zdravstveni radnici danas protestuju u Kosovskoj Mitrovici,kako bi ukazali na katastrofalne posledice odluke Prištine o taksama na proizvode iz Srbije, što je blokiralo dopremanje lekova i sanitetskog materijala iz Centralne Srbije.

To je, upozoravaju, ugrozilo pružanje redovne zdravstvene zaštite Srbima u južnoj pokrajni.

Protestu prisustvuju i predstavnici Srpske liste, na čelu sa predsednikom Goranom Rakićem, ali i predstavnici FK Crvena zvezda Dragan Džajić, Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela.

Ispred Kliničko bolničkog centra je i veliki broj građana, koji transparentima poručuju – “Naša deca su gladna”, “Ne zatvarajte nas u geta”, “Nemamo lekove”, “Svete, dokle ćes zatvarati oči”, “Nemamo kiseonik za inkubatore”, “Stop nasilju Prištine”, “Imamo pravo na hleb”, “EU otvori oči”…

Prema najavama, prisutnima će se obratiti direktor KBC Kosovska Mitrovica Milian Ivanović, predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Chirić, direktor Instituta za javno zdravlje Milovan Krivokapić, direktorka Doma zdravlja Kosovska Mitrovica Miljana Nikolić.

Za kasnije u toku dana najavljeno je i da će se predstavnici FK Crvena zvezda sastati sa predstavnicima studenata i sportskih klubova sa severa KiM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *