Premijerno u “Pužu” “Čarobna frula” Branka Kockice

Danas od 18 časova u Pozorištu Puž biće održana premijera najnovijeg komada Branislava Milićevića – Branka Kockice “Čarobna frula”,javili su iz tog dečijeg teatra.

Reprize predstave su ceo vikend, odnosno sutra od 12h i 17h, a u nedelju se igra u terminu od 12 časova, dok je i naredni vikend u znaku nove predstave, jer će se igrati takođe tri dana zaredom (9, 10. i 11. oktobar).

Kako stoji u opisu nove predstave za decu – “Čarobna frula” je vesela muzička odiseja, čudesno putovanje kroz prostor i vreme.

Dvadeset pet likova u neobičnim kostimima vode glavnog junaka kroz niz komičnih situacija, a mađioničarski trikovi, video efekti, plesne numere i brojne promene dekora čine ovaj spektakl idealnim i za najmlađu publiku.

Radnja je sledeća: Žarkova devojka Slađana je iznenada nestala, i vilenjak Rica mu daje čarobnu frulu koja će ga na krilima pesme odneti do njegove drage.

Međutim, s frulom nešto nije u redu, i Žarko upada u razne zgode i nezgode.

U svojoj potrazi za Slađanom prolazi kroz Kameno doba, Tamni vilajet, Nedođiju i Nevidiš, Džandžarug ispod Himalaja i staru Srbiju, a usput sreće mnoge zanimljive ličnosti, čak i Kraljevića Marka, koji mu na kraju postaje kum.

Pripovedača tumače Branko Kockica i Aleksandar Risteski, a u ostalim ulogama nastupaju: Milan Nikitović, Snežana Jeremić Neškovic, Milica Janketić, Igor Damnjanović, Rastko Vujisić, Strahinja Blažić, Petar Jovanović, Aleksandar Vujanović, Peđa Filipović i Mirko Kovačević.

Komad traje oko 70 minuta, i namenjen je deci uzrasta od tri do devet godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *